MaterNatura

Wie is wie.

Maternatura is een Italiaans familiebedrijf met meer dan twintig jaar ervaring in de cosmetische sector. Wij willen op een verantwoorde wijze omgaan met het milieu. Maternatura wil daarom cosmetische producten op de markt brengen die in harmonie zijn met de natuur. De stress van de moderne tijd, milieuvervuiling en het gebruik van agressieve cosmetica zijn de belangrijkste oorzaken van huidveroudering en van gezondheidsproblemen in het algemeen. Daarom worden voor de producten van Maternatura alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt die gecertificeerd zijn als organisch en milieuvriendelijk. De cosmetische producten van Maternatura worden met de grootste zorg in Italië geproduceerd, met respect voor Moeder Natuur en het milieu. Bij de keuze voor ingrediënten wordt de voorkeur gegeven aan wilde planten of aan planten die op een biologisch-dynamische, organische wijze zijn gekweekt. Bij deze manier van kweken wordt de natuurlijke groeicyclus van de planten gerespecteerd, waardoor zij de vitaliteit en eigenschappen ontwikkelen die nodig zijn om hun functies goed uit te kunnen voeren.

Hoge kwaliteit.

Maternatura vindt het van groot belang om producten te gebruiken die zowel veilig zijn voor onze huid als voor het milieu. Daarom biedt Maternatura alleen cosmetische producten aan van een minimale, hoge kwaliteit. Zij bevatten uitsluitend gecertificeerde, organische en milieuvriendelijke ingrediënten. Bij de productie worden dus geen kunstmatige kleurstoffen en parfums gebruikt; in plaats daarvan worden liposomen en conserveringsmiddelen van natuurlijke herkomst aangewend, zoals extract van grapefruitzaad, vitamine A, E en C en essentiële oliën. Maternatura werkt hierbij samen met een laboratorium in Italië dat gespecialiseerd is in natuurlijke en organische cosmetica. Dit laboratorium werkt op zijn beurt weer samen met de universiteit van Ferrara bij de ontwikkeling van nieuwe formules en innovatieve, gecertificeerde ecologische en organische producten.

 

Duurzaamheid

Maternatura gelooft in een betere wereld waarin duurzaamheid voorop staat. Daarom is ook de eigen bedrijfscultuur van Maternatura volledig gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bijvoorbeeld door het gebruik van gerecycled papier voor verpakkingsmateriaal, visitekaartjes en reclamemateriaal dat voor 100% door de FSC (Forest Stewardship Council) is gecertificeerd. Daarnaast is de verpakking van Maternatura producten gemaakt van ecologische cellulosevezels die verkregen worden uit bossen die op duurzame wijze onderhouden worden.

 

Veiligheid

Maternatura vindt het belangrijk om veilige, organische en milieuvriendelijke producten te gebruiken, die ook als zodanig gecertificeerd zijn. Producten van Maternatura worden nooit op dieren getest. Ze zijn vrij van parabenen, paraffine, minerale oliën, genetisch gemanipuleerde gewassen, sodium lauryl sulfaat (SLS), sodium lauryl ether sulfaat (SLES) en di-ethanolamine (DEA). De producten van Maternatura worden dermatologisch getest om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor alle huidtypes, inclusief de meest gevoelige.

De cosmetische producten van Maternatura zijn rijkelijk voedzaam voor de huid, omdat ze gemaakt zijn met wilde of organisch geteelde planten, bloemen en fruitsoorten. De ingrediënten zijn organisch, milieuvriendelijk en gecertificeerd door de ICEA en Vegan OK. ICEA (Environmenal and Ethical Certification Institute) is een consortium dat bedrijven controleert en certificeert die met respect voor mens en natuur werken, zorg dragen voor een goede behandeling van hun werknemers en die de rechten van consumenten beschermen. Deze certificering en accreditatie gebeurt op internationaal niveau. Dankzij strikte dermatologische tests kan de garantie worden gegeven dat er uitsluitend pure en huidvriendelijke ingrediënten worden gebruikt, die ook geschikt zijn voor de gevoelige, intolerante en allergische huidtypes. Tijdens de productie wordt er op verantwoorde wijze omgegaan met het milieu, het welzijn van mensen en dieren en de plattelandsontwikkeling.

De producten van Maternatura respecteren de huid en het milieu, en zijn daarom vrij van:
• Parabenen • Paraffine • Minerale oliën • Genetisch gemanipuleerde gewassen • Sodium lauryl sulfaat (SLS) • Sodium lauryl ether sulfaat (SLES) • Di-ethanolamine (DEA).

Uniek

Wat maakt producten van Maternatura uniek? De plantaardige oliën worden bij ons eerst koudgeperst. De natuur biedt werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond lichaam: de 'essentiële vetzuren'. De celmembranen in het menselijk lichaam zijn hoofdzakelijk gemaakt van deze essentiële vetzuren, die ons lichaam zelf niet kan produceren. Deze essentiële vetzuren spelen een fundamentele rol in de regeneratie van cellen en kunnen alleen gevonden worden in koudgeperste plantaardige olie. Dit is het geheim achter de buitengewone effectiviteit van de producten van Maternatura.

De Maternatura productlijn is ontwikkeld om te voldoen aan alle eisen van onze gezichtshuid en de delicate huid rond onze ogen. Dit is mogelijk dankzij de uitzonderlijke, verfijnde en subtiele energie van bloemen. De producten van Maternatura hebben sterke vochtinbrengende kwaliteiten, zorgen daarom voor een stralende gezichtshuid en beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De producten van Maternatura zijn ontwikkeld om het lichaam te hydrateren en de huid elastisch te maken.

De Maternatura behandelingen voor het haar bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Zij bevatten dus geen siliconen of synthetische kleurstoffen en ook geen sodium lauryl sulfaat (SLS) of sodium lauryl ether sulfaat. Door de kracht van de essentiële, plantaardige oliën zijn de Maternatura haarbehandelingen effectief op alle verschillende soorten haartypes.

Het natuurlijke antwoord op de problemen die de winter met zich meebrengt en op verschillende huidproblemen. Een preventieve remedie die het verzwakte immuunsysteem versterkt. Geschikt voor iedereen, dus ook voor kinderen, vegetariërs en gevoelige mensen. Bevat een nieuwe formule die gebaseerd is op Quassia amara en Aloe ferox.

Een natuurlijke productlijn die ontwikkeld is voor het welzijn van uw huid. Deze producten reinigen en voeden de huid op een zachte manier en laten een weldadige bloemengeur achter op uw gezicht en lichaam.